astridnz!

South Island Tour 1/10- 11/10

Under lovet var jag och de andra Rotary utbytesstudenterna i distrikt 9980 på ”NZET Epic 1 South Island Tour” med 37 andra utbytesstudenter. Detta är utan tvekan det bästa jag har gjort i NZ såhär långt. Har upplevt helt otroliga saker, träffat helt fantastiska människor och fått minnen för resten av livet! Ni kommer få ta del av detta lilla äventyr i några blogginlägg då jag har så mycket att berätta om vad vi har gjort och har hur många bilder som helst som jag vill visa. I detta inlägget får ni första delen av resan. 

 

Här kan ni se hur vår resa gick, vi började i Christchurch och fortsatte runt för att sedan komma tillbaka till Chch. Hela Touren åkte vi i buss (Scania buss till och med!)

 

 

Christchurch. Touren började med att vi alla träffades i Christchurch. Mina värdföräldrar skjutsade upp mig till det första boendet och där träffade jag våran Tour Manager, busschaufför och de två andra ledarna på touren. Jag kom dit först av alla studenter så sedan åkte jag med våran Tour Manager och busschauffören in till flygplatsen för att hämta upp alla. Resten av kvällen gjorde vi inte så mycket. Vi åt och snackade för att lära känna varandra helt enkelt.

 

Christchurch --> Tekapo. Dagen därpå åkte vi in till Christchurch där vi besökte ett Memorial för alla som dog i jordbävningen. Varje vit stol representerar en person som gick bort. Vi besökte även en kyrka som har blivit byggd efter jordbävningen och som är designad så att den inte kan rasa ifall det blir en jordbävning till. Sedan hade vi lite "free time" så vi gick bara runt och kikade i stan.

 

 

                                          En kyrka som fortfarande är på reparation från jordbävningen

 

 

Efter lunch åkte vi från Christchurch till Tekapo som tog ca tre timmar. När vi kom fram besökte vi "Church of the Good Shepherd" som ligger precis vid Lake Tekapo och det var en superfin utsikt över sjön inne från kyrkan. Tyvärr fick man inte ta några bilder inuti. Vi gick även ner till Lake Tekapo som är en superfin sjö med klart blått vatten och utsikt över bergen, bland annat Aoraki/ Mount Cook som är Nya Zeelands högsta berg. Senare på kvällen hade vi BBQ, snackade och några badade i sjön.

 

 

 

Lake Tekapo / The Church of the Good Shepherd 

 

 

Lara & jag / Anna & jag (framför Lake Tekapo, båda Rotary studenter)

 

 

Jag, Anna, Maria, Rebecca, Livia, Paulina, Giulia, Larissa, Lara, Lara & Sara / Larissa, jag, Anna, Gabi, Lara & Lara

 

 

Detta är de första två dagarna på resan- mer får ni senare, det vill ni inte missa!!

Vi hörs!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas